Egen buss
Hotel
Tallinn
Riga
Vilnius
Aktiviteter
  Guidning
Studiebesök
Restauranger
Spa
Att ta sig runt
Kul & Kuriosa
 
   
 
 

 

Natursköna Viljandi

   

Staden Viljandi ligger beläget 161 km söder om Tallinn och har ett invånarantal på 20750. Viljandi är den sjätte största staden i Estland och känt för sin vackra natur och sitt stora utbud på kultur.
Uppe på berget ligger ett vackert slott alldeles invid en djup sluttning som avslutas med en vacker sjö.
På 1100-talet var staden centrum för det gamla Sakala distriktet.

Viljandi är en grön stad med mycket sjöar, vattendrag och åar. Därför är också naturlivet rikt, man kan se ekorrar i träden, och harar på ängarna, och om man är uppe tidigt på morgonen kan man t.o.m. stöta på en räv. Fågelsång och kvack från grodor hörs ständigt på våren och sommaren.

Slottskullarna

Något man inte får missa i Viljandi är Slottskullarna. Slottet och områdena runtomkring öppnades för allmänheten 1863. Tidigare hade området varit stängt för stadens invånare då det ägdes av Viljandis Säteri.
Slottkullarna är fyllda med grönska och över 26 st olika trädarter frodas där.
Förutom att slottsparken är perfekt för promenader är den även huvudplatsen för Viljandis Folkmusik Festival.

På en den första av kullarna har man en underbar utsikt över Gamla Stan i Viljandi. På den andra ser man den vackra sjön, och det är här man har folkfester som t.ex. midsommarfirandet, som faktiskt är något alldeles speciellt i just Estland. 

 

Suspension brigde

   

Den 50 m långa bron är upphängd över den 30 m djupa dalen mellan två slottskullar och har blivit något av en symbol för Viljandi. Bryggan var en gåva till staden från Karl von Mensekampff och portalerna till bryggan är tillverkade 1879 av "Felser & Co" i Riga. Bron renoverades 1995.
 
     
Något som man heller inte bör missa under ett besök i Viljandi är den 100 år gamla eken som växer på andra sidan om Suspension bridge.