Egen buss
Hotel
Tallinn
Riga
Vilnius
Aktiviteter
  Guidning
Studiebesök
Restauranger
Spa
Att ta sig runt
Kul & Kuriosa
 
   
 
 

 

Tallinn

  Aktiviteter och sevärdheter i Tallinn!

Staden där nytt möter gammalt

Tallinn är Stockholms närmaste huvudstad, en underbart medeltida stad med ett härligt modernt tryck. Vissa beskriver staden som en blandning mellan Visby och Stockholms Gamla Stan. Det är en stad som ett lätt att tycka om, vackra omgivningar, stort utbud av både kultur och nöjen och minst sagt fördelaktiga priser.

 

 

Tallinns historia

Tallinn kom till år 1219 då danskar kom dit och byggde en borg där som de gav namnet Reval. Innevånarna i staden som växte fram kallade staden för Tallinn som betyder just ”dansk borg”. Inte förrän 1918 blev stadens officiella namn Tallinn.
Stadens stolthet Gamla Stan är omgärdad av en ringmur. Det blir en resa 100 år tillbaka i tiden med marken av kullersten, de trånga gränderna, vackra torgen och mysiga caféerna och restaurangerna. Det finns även fullt av små butiker i Gamla Stan att fynda i. Tallinns vackra byggnader har gjort att staden numera finns på UNESCOs världsarvslista. Nästan alla vägar leder slutligen till Rådhustorget där man kan sätta sig på något av fiken och njuta av stans dyraste öl, som fortfarande är billigare än i Sverige.

 

Det moderna Tallinn

Tallinn är även en modern stad med trendiga affärer och sprudlande nattliv. I shoppingväg bjuder Tallinn på det mesta, vackert hantverk som handgjorda guld- och silversmycken, lädervaror och stickade kläder, men även kända märkesvaror ofta till lägre pris än de i Skandinavien. Framförallt är de inhemska varorna billiga.
Vill man handla trendigt och modernt ska man gå till shoppinggatan Viru. En matmarknad med traditionella varor är Keskturg, här kan man bland annat hitta poltavakorv, svamp och fisk.
Restauranger är lätt att hitta, vilken sorts mat du än vill ha. Något att rekommendera är det såklart det estniska köket.

Tallinn är en stad där nytt möter gammalt, och detta är en stor del av charmen. Ljuden av knarrande spårvagnar möter ljudet av klingade glas från de tättliggande restaurangerna.