Egen buss
Hotel
Tallinn
Riga
Vilnius
Aktiviteter
  Guidning
Studiebesök
Restauranger
Spa
Att ta sig runt
Kul & Kuriosa
 
   
 
 

 

Pärnu - kurorternas paradis

   

Pärnu Sommarstaden

Pärnu är den mest populära turistorten i Estland, mycket tack vare sina vackra SPA anläggningar. Men Pärnu är även platsen för konferenser, konserter och teaterföreställningar. Pärnu är liksom många andra städer i Estland en stad som ingick i Hansan, vilket även idag avspeglas i stadens arkitektur och historia. Eftersom mycket att Hansans byggnader har förstörts kan staden även erbjuda mycket barock och klassisk stil.
Pärnu har över 50,000 invånare och är därmed den fjärde största staden i Estland. Den ligger 130 km söder om Tallinn. Det finns mycket grönområden och parker i staden, faktiskt är 20% av hela området täckt av växter och grönt.

Under vinterhalvåret är staden en avslappnad och lugn plats, perfekt för avkoppling. Så fort solen börjar krypa fram och värme är på ingång kommer turisterna och förvandlar staden till en härlig fartfylld sommarstad. Stränderna blir fyllda av solbadare, nattklubbar och festivaler poppar upp runt varje gathörn.
Att Pärnu var en underbar badort upptäcktes redan på 1800-talet av baltiska Tyskar. I och med Sovjetunionen tredubblades antalet invånare i Pärnu under 1900-talet. Nu under 2000-talet har även Skandinavien och övriga Europa upptäckt orten och SPA-anläggningarna är bokade flera månader i förväg.

Hemligheten bakom intresset för Pärnus stränder är att vattnet är långtgrunt och blir varmt redan i juni. Stränderna är långa med vit mjuk sand.

 

 

Andra saker att se i Pärnu

   

Pärnu Museet
Museet presenterar staden under de senaste 11000 (!) åren, från mitten av stenåldern till idag.
Ett exempel på detta är ett rum som är helt inrett i typisk Sovjet-stil, för att påvisa hur det var under Sovjet tiden. Tyvärr är det inte så gott om skyltar med förklaringar om vad man ser, men förbättringar är på gång.
Museet innehåller även temporära utställningar. Värt ett besök!
Entrén kostar 30kr
Öppet: ons-fre 10:00-18:00