Egen buss
Hotel
Tallinn
Riga
Vilnius
Aktiviteter
  Guidning
Studiebesök
Restauranger
Spa
Att ta sig runt
Kul & Kuriosa
 
   
 
 

 

Skidorten Otepää

   

Orten främst känt för skidsport och är en av de populäraste skidorterna i Estland. Otepää är även huvudplatsen för den stora skidtävlingen Tartu Maraton.
Något man inte heller får missa när man besöker staden är den magnifika sjön Pühajärve. Läs om spahotellet Pühajärve som ligger alldeles vid sjön strandkant!
Det vackra naturområdet runt sjön perfekt för fiske, hiking och camping.

Utbildning i Otepää

Utbildning har alltid varit viktigt i Otepää och när man grundade Otepää Educational Society 1906 var detta den tredje i sitt slag i Estland, efter Pärnu och Tartu, men den första i lantlig miljö. Skolan utvecklades till ett fullständigt gymnasium 1919 med plats för 650 elever.

Staden med ett krigiskt förflutet

Första gången som staden benämns i skrifter är år 1116 när en borg, med formen av ett björnansikte, byggdes. Staden utsattes för många erövringståg när Estland invaderades av Tyskar, svenskar och danskar. Under kampen att erövra staden brändes den karaktäriska borgen, men det nya slott Espicopal Castle som då byggdes av tyskarna står fortfarande kvar idag, dock i ruiner. Detta var det första slott som byggts i sten i Estland och var tack vare byggnads materialet mycket hållbart.
Staden har genom året utsatts för krigets fasor och mycket av de gamla byggnaderna har förstörts. Så sent som 1944 förstördes kyrkan och och prästgården av ryska trupper. Främst ryssar och tyskar ligger bakom förstörelsen av den Otepää.
Idag har Otepää ca 1500 invånare.