Egen buss
Hotel
Tallinn
Riga
Vilnius
Aktiviteter
  Guidning
Studiebesök
Restauranger
Spa
Att ta sig runt
Kul & Kuriosa
 
   
 
 

 

Narva

   

Två civilisationer möts

Den flod som flyter genom Narva delade redan från medeltiden av staden i två civilisationer; Nord Europeiska Katoliker och det Ortodoxa Slaviska folket från öst. På den tiden såg man gränsen mellan folket som något som separerade de två folken, men efter åren som gick infiltrerades båda folken med varandra. Idag ser man Narva som en plats där två kulturer möts, där man gett varandra ömsesidiga influenser.
Spår av de två civilisationerna syns i de två borgar som är placerade på varsin sida av floden, den ena salvisk och den andra europeisk. "Castle of Order of Germanic knights" och "The Russian fortress of Ivangorod" är namnen på borgarna som ger Narva sin ovanliga karaktär.
Narva är även en stad med vacker natur och bara 2 kilometer uppför floden finner man det magnifika Narva vattenfallet som faktiskt är en av de största i Norra Europa.

 

 

Narva-Joesuu

Bara 12 km från Narva ligger den ligga spastaden Narva-Joesuu. Den ligger alldeles bredvid den finska gulfen och det var just här som aristokraterna från St. Petersburg tyckte bäst om att rekreera sig. Läs mer om SPA hotellet Narva-Joesuu här!
Dom vackra vita sandstränderna och den friska havsluften gör platsen perfekt för en avslappnade SPA-weekend.

 

Narvas historia


Narva var tidigare känt som centrum för internationell handel. Redan på vikingatiden tog man tillvara på Narvafloden i handels- och transportsyfte.
Under medeltiden spelade Narva roll i handeln, både med skydd i från Hansa Förbundet och från Germanerna.
Staten har flertalet gånger blivit erövrat av andra länder, men dess glanstid var faktiskt under tiden med Svensk styre. Dessa år innebar "The Golden Age" för handeln i Narva.
Någonting som också bidrog till Narvas välstånd inom handel var transportleden som gick genom Narva som var gjorde handel med Ryssland och Indien möjlig.
Bilder: Anton Vylitok