Egen buss
Hotel
Tallinn
Riga
Vilnius
Aktiviteter
  Guidning
Studiebesök
Restauranger
Spa
Att ta sig runt
Kul & Kuriosa
 
   
 
 

SPA

   

Salus Per Aqua - Hälsa genom vatten

Estland har en gammal tradition av SPA som utvecklats till ett rikligt utbud av kurorter dit du kan åka och bry dig om dig själv. SPAvistelser är något som blir vanligare och vanligare i dagens sönderstressade samhälle. Till Estland kommer varje år tiotusentals gäster från hela världen för att njuta av en SPAvistelse, i till exempel Pärnu, Haapsalu, Kuressaare, Tallinn eller Narva-Jöesuu.

Havsvatten och gyttja började användas i hälsosyfte långt tillbaka i tiden, då främst för behandling av sjuka människor. Man märkte att gyttjan i vissa områden hade en helande effekt. Det var i just dessa områden kurorterna etablerades redan på 1840-talet.

Något som är känt är att om samma behandling som man kan få på en kurort, utförs i hemmamiljö så har den inte alls samma effekt. Konceptet kurort bygger på miljöombyte, en avslappad dygnsrytm, möjligheterna till hälsosamma aktiviteter som skapar en harmoni inom en och detta tillsammans gör en mycket bättre effekt.
Dagens kurorter är främst inriktade på att förebygga god hälsa.

Det vanligaste vårdformerna på ett SPA är framförallt massage. Massage lindrar stress, ökar blodomloppet och normaliserar spänsten i musklerna. Massage är bra i många sjukdomstillstånd som skador i ben eller muskel, kronisk smärta och sjukdomar som sammanhänger med spasticitet.
Massage är även ett bra sätt att minska stress och att helt enkelt koppla av. Både känslan under och efter du har fått massage är väldigt tillfredställande. Det finns flera olika sorts massage.

En annan vanlig vårdform är gyttjeterapi, som hör till en av de äldsta vårdformerna. I Estland har man använt sig av gyttja i nästan 200 år. Metoden är bra för muskel-, leder- och ryggradssjukdomar, samt vid inflammationer i könsorgan och flera hudsjukdomar (psoriasis, kroniskt eksem). Gyttjeterapi aktiverar ämnesomsättning och ökar takten på avsöndring av vätska och gifter i kroppen. Behandlingen är dessutom väldigt behaglig.
Man använder även gyttja i skönhetssyfte.

Paraffinbehandling är en sorts värmebehandling som mjukar upp leder och spänning i muskler strax innan massage och fysioterapi. Behandlingen är även bra mot muskelsjukdomar kroniska sjukdomar och efter större skador.

Fysioterapi bygger på att kroppen skall aktiveras. Människan är gjord för att röra på sig, och detta är en viktig del i ett tillfrisknande för att kunna återställa arbetsförmågan. T.ex. vid ledsjukdomar och följdtillstånd av skador används denna.
Fysioterapin utförs både i grupp och individuellt med en fysioterapeut. Övningarna som man gör är anpassade efter tillståndet hos personen.

I vatten känner man sig viktlös och smärta känns inte på samma sätt, därför använder man sig ofta av vattengymnastik på kurorter. Detta är ett alternativ för människor som inte är bekväma med sina kroppar eller har ledåkommor som gör vanlig gymnastik omöjlig. Muskler blir inte ömma av vattengympa. Även det uppfriskande vatten verkar positivt.

Hos Estlandspecialisten kan du beställa en resa full med avkoppling och njutning, och unna själv ett tillfälle att komma bort från vardagen. Vi kan garantera att du känner dig som en ny människa när du kommer hem.